Wyszukaj na stronie:

Mus waniliowy

12 Listopada 2021
Mus waniliowy
30 minut
średni
Deser
4 osoby

Wykwintny, delikatny, niebiański deser dla rozkoszy podniebienia!

Składniki

Jajka 3 szt

biała czekolada 250 g

śmietanka 30% 250 ml

cukier puder 2 łyżki

masło 1 łyżka

laska wanilii 1 szt

Cytrynki w syropie z pędów sosny

Sposób przygotowania

W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, dodać masło, wymieszać.

Białka oddzielić od żółtek.

Żółtka połączyć z cukrem i miąższem z laski wanilii.

Do tak przyrządzonych żółtek dolewać małym strumykiem masę czekoladową.

Dodać do tego ubitą śmietanę.

Następnie dodać ubite białka.

Wstawić do lodówki w celu schłodzenia.

Przekładamy do miseczek polewamy syropem z cytrynek i układamy cytrynki.

Smacznego!

Wskazówki

Wypróbuj ten przepis z innymi cytrynkami ETERNO.

Mus waniliowy
Mus waniliowy
Mus waniliowy

Produkty, które mogą się przydać

Cytrynki w syropie z pędów sosny
Owoce w syropie
Cytrynki w syropie z pędów sosny
16.20 PLN

Najnowsze przepisy

Jaglanka dyniowa z konfiturą figą z makiem
Jaglanka dyniowa z konfiturą figą z makiem
12 Listopada , 2021
Domowy budyń waniliowy
Domowy budyń waniliowy
12 Listopada , 2021
Romantyczna herbata mrożona
Romantyczna herbata mrożona
12 Listopada , 2021

Najnowsze aktualności

Regulamin konkursu pt.: Stwórz własny zestaw
Czytaj więcej
Wywiad w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Targi Natura Food 2022
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies