Wyszukaj na stronie:

Budyń jaglany z wiśniami z rumem

14 Grudnia 2021
Budyń jaglany z wiśniami z rumem
30 minut
łatwe
Deser
4 osoby

Oryginalny deser na budyń z wiśniami. Oryginalny, lekki deser na zakończenie świątecznego przyjęcia.

Składniki

60 g surowej kaszy jaglanej

300 ml mleka migdałowego

DEKORACJA:

wiśnie w rumie

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy na sitku w ciepłej wodzie, następnie przekładamy do garnuszka i dodajemy 250 ml mleka.

Gotujemy na najmniejszym aż kasza wchłonie całe mleko i będzie miękka (około 15 min.)

Ugotowaną kaszę przekładamy do blendera, dodajemy resztę mleka (wcześniej podgrzanego) całość miksujemy do uzyskania gładkiego musu.

Powstały budyń jaglany przekładamy do pucharków i dekorujemy wiśniami w rumie.

Smacznego!

Wskazówki

Modyfikuj przepis dodając maliny w syropie.

Przepis do pobrania ze świątecznym ebookiemz przepisami.

Budyń jaglany z wiśniami z rumem
Budyń jaglany z wiśniami z rumem
Budyń jaglany z wiśniami z rumem

Produkty, które mogą się przydać

Wiśnie z rumem
Owoce w syropie
Wiśnie z rumem
15.50 PLN

Najnowsze przepisy

Makaron z sosem orzechowym
Makaron z sosem orzechowym
14 Grudnia , 2021
Wafle przekładane kremem kokosowym
Wafle przekładane kremem kokosowym
14 Grudnia , 2021
Placuszki bananowe
Placuszki bananowe
14 Grudnia , 2021

Najnowsze aktualności

Audycja Smaki Mazowsza - o Eterno w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Konkurs "Pożegnanie Lata"
Czytaj więcej
II Dzień Cytryn w Słoiku
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies