Kotleciki z kalafiora z musztardą
Data: 3 lutego 2022
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Przygotuj wegetariańskie kotleciki na obiad lub jako danie pudełkowe na przekąskę w pracy

40 minut
łatwy
Przekąska
2-3 osoby

Przygotuj wegetariańskie kotleciki na obiad lub jako danie pudełkowe na przekąskę w pracy

Składniki

3 łyżki musztardy z pigwą

1/2 główki małego kalafiora

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 jajko

Sol pieprz

Odrobina bułki tartej

Klarowane masło

Sposób przygotowania

Kalafiora gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Wyjmujemy i odsączamy.

Przerzucamy ugotowanego kalafiora do blendera.

Dodajemy jajko, musztardę, sól, pieprz.

Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i szklimy na klarowanym maśle.

Łączymy wszystkie składniki mieszamy w blenderze.

Formujemy niewielkiej ilości kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy około 3-5 minut z każdej strony.

Podajemy z ulubioną sałatą .

Smacznego!

Wskazówki

Gotowe kotleciki możesz podać polane salsą paprykową lub z jamonezem.

Loading...