Przygotuj wegetariańskie kotleciki na obiad lub jako danie pudełkowe na przekąskę w pracy
3 łyżki musztardy z pigwą 1/2 główki małego kalafiora 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko Sol pieprz Odrobina bułki tartej Klarowane masło |
Kalafiora gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Wyjmujemy i odsączamy.
Przerzucamy ugotowanego kalafiora do blendera.
Dodajemy jajko, musztardę, sól, pieprz.
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i szklimy na klarowanym maśle.
Łączymy wszystkie składniki mieszamy w blenderze.
Formujemy niewielkiej ilości kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy około 3-5 minut z każdej strony.
Podajemy z ulubioną sałatą .
Smacznego!
Gotowe kotleciki możesz podać polane salsą paprykową lub z jamonezem.