Jajka nadziewane tatarem z łososia
Data: 2 kwietnia 2023
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Wielkanocna przystawka na świąteczne śniadanie

Sposób przygotowania

15 minut
bardzo łatwe
Przekąska
4 osoby

Wielkanocna przystawka na świąteczne śniadanie.

Składniki

4 jajka ugotowane na twardo

200 g surowego łososia

1 połowa pora (biała część)

2 łyżki sosu sojowego

szczypta pieprzu

garść pokrojonego drobnego szczypiorku

kawior

chrzan z imbirem (1 łyżka)

Sposób przygotowania

Ugotowane jajka obieramy. Kroimy je na pół i wyjmujemy z nich żółtka.

Łososia, pora i żółtka kroimy w drobną kosteczkę. Doprawiamy sosem sojowym i pieprzem.

Do tatara dodajemy chrzan i szczypior. Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Jajka faszerujemy tatarem i dekorujemy kawiorem.

Smacznego!

Wskazówki

Do jajek użyliśmy chrzanu z imbirem, a możesz zrobić z innymi smakami chrzanów: z pigwą lub z żurawiną lub po prostu z tartym chrzanem

Znajdź więcej Wielkanocnych Kuchennych Inspiracji w darmowym e-booku.

Loading...