Wyszukaj na stronie:

Jajka nadziewane tatarem z łososia

30 Marca 2022
Jajka nadziewane tatarem z łososia
15 minut
bardzo łatwe
Przekąska
4 osoby

Wielkanocna przystawka na świąteczne śniadanie.

Składniki

4 jajka ugotowane na twardo

200 g surowego łososia

1 połowa pora (biała część)

2 łyżki sosu sojowego

szczypta pieprzu

garść pokrojonego drobnego szczypiorku

kawior

chrzan z imbirem (1 łyżka)

Sposób przygotowania

Ugotowane jajka obieramy. Kroimy je na pół i wyjmujemy z nich żółtka.

Łososia, pora i żółtka kroimy w drobną kosteczkę. Doprawiamy sosem sojowym i pieprzem.

Do tatara dodajemy chrzan i szczypior. Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Jajka faszerujemy tatarem i dekorujemy kawiorem.

Smacznego!

Wskazówki

Do jajek użyliśmy chrzanu z imbirem, a możesz zrobić z innymi smakami chrzanów: z pigwą lub z żurawiną lub po prostu z tartym chrzanem

Znajdź więcej Wielkanocnych Kuchennych Inspiracji w darmowym e-booku.

Jajka nadziewane tatarem z łososia
Jajka nadziewane tatarem z łososia
Jajka nadziewane tatarem z łososia

Produkty, które mogą się przydać

Chrzan tarty z imbirem
Wytrawne przetwory
Chrzan tarty z imbirem
13.50 PLN

Najnowsze przepisy

Menu Świąteczne - Ciastka ślimaki z powidłami
Menu Świąteczne - Ciastka ślimaki z powidłami
30 Marca , 2022
Mini tarty z budyniem i malinami
Mini tarty z budyniem i malinami
30 Marca , 2022
Pieczona jaglanka z wiśniami
Pieczona jaglanka z wiśniami
30 Marca , 2022

Najnowsze aktualności

Wywiad w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Targi Natura Food 2022
Czytaj więcej
Artykuł pt.: "Zakręcony biznes"
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies