Jajka nadziewane tatarem z łososia
Wielkanocna przystawka na świąteczne śniadanie
Sposób przygotowania
Wielkanocna przystawka na świąteczne śniadanie.
Składniki
4 jajka ugotowane na twardo 200 g surowego łososia 1 połowa pora (biała część) 2 łyżki sosu sojowego szczypta pieprzu garść pokrojonego drobnego szczypiorku kawior |
Sposób przygotowania
Ugotowane jajka obieramy. Kroimy je na pół i wyjmujemy z nich żółtka.
Łososia, pora i żółtka kroimy w drobną kosteczkę. Doprawiamy sosem sojowym i pieprzem.
Do tatara dodajemy chrzan i szczypior. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Jajka faszerujemy tatarem i dekorujemy kawiorem.
Smacznego!
Wskazówki
Do jajek użyliśmy chrzanu z imbirem, a możesz zrobić z innymi smakami chrzanów: z pigwą lub z żurawiną lub po prostu z tartym chrzanem
Znajdź więcej Wielkanocnych Kuchennych Inspiracji w darmowym e-booku.