Słodki a jednocześnie delikatny jak chmurka różany deser.
400 g mini bezy (dostępne w większości cukierni) 250 schłodzonego mascarpone 250 ml schłodzonej śmietanki 30 % 1 płaska łyżka cukru pudru, Konfitura z płatków róży (4 łyżki) |
Śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy po jednej łyżeczce mascarpone i stopniowo cukier puder.
Do szklanych pucharków nakładamy po 2 łyżeczki konfitury.
Następnie do połowy pucharków nakładamy nasz krem.
Deser wykańczamy pokruszoną bezą.
Smacznego!
Możesz też przygotować samemu mini bezy (zwłaszcza jeśli z innych wypieków zostają białka, u mnie to częste :) )
Składniki:Możesz użyć do deseru innej konfitury ETERNO, polecamy pomarańczową(będzie mniej słodko) lub truskawkową o obniżonej zawartości cukru.
Znajdź więcej Wielkanocnych Kuchennych Inspiracji w darmowym e-booku.