Na nadchodzące majówki polecamy syropy owocowe do sporządzania napojów, też drinków :) Zaopatrz się w wydajny, duży syrop oraz wygodną do dozowania pompkę i będziesz przygotowana na wiosnę.
150 ml soku pomarańczowego 30 ml ginu 2 kapki syropu pigwowego |
Do wysokiej szklanki wlej gin.
Dorzucić 2 kostki lodu.
Dolej do pełna sok pomarańczowy.
Zadozuj 2 kapki syropu pigwowego.
Zamieszaj energicznie łyżką barmańską.
Smacznego!
Możesz dowolnie ozdobić szklankę, najlepiej pomarańczą. Sztuka ozdabiania to „garnirowanie”, które powinno uzupełniać smak drinka. Ozdoba nie może zagłuszać smaku napoju i bardzo dobrą praktyką jest używanie dodatków, które są jednym ze składników drinka.
Wybierz jeden z trzech smaków syropów o pojemnośći 500ml: cytrynowy, pigwowy lub malinowy z miodem a do butelki dokup wygodną pompkę. Pompka ułatwia dozowanie i utrzymuje butelkę w czystości.