Wyszukaj na stronie:

Omlety Misie

15 Marca 2016
Omlety Misie
ok. 20 min.
 Łatwe
Śniadanie
4 osoby

Misie obudziły się z zimowego snu i pokazały się w formie słodziutkich omletów. Mięciutkie, puszyste, delikatnie słodziutkie. Najlepiej smakują podane z konfiturami Eterno. Dla małych i dużych Łasuchów.

Składniki
4 jajka
4 czubate łyżki mąki pszennej
2 płaskie łyżeczki cukru
0,5 łyżeczki sody
150ml śmietany lub maślanki
syrop Limonka z miętą, powidła śliwkowe albo inne ulubione syropy i konfitury Eterno
masło klarowane do smażenia
Sposób przygotowania

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, smaż na patelni (ja użyłam specjalnej z wzorem miśka) delikatnie posmarowanej masłem klarowanym. Smaż do zarumienienia. Ciężko jest przerzucić omlety na drugą stronę, dlatego zdradzę Ci genialny sposób: użyj drugiej patelni, na którą przerzucisz omlety usmażone z jednej  strony. Na miśkową patelnię wlej w tym czasie kolejną porcję ciasta. Podawaj polane syropem lub posmarowane powidłami Eterno.

Omlety Misie fajnie smakują podane w towarzystwie herbaty z cytrynkami z rumem i cynamonem ETERNO lub kawy z syropem cynamonowym ETERNO.

Omlety Misie
Omlety Misie
Omlety Misie
Omlety Misie
Omlety Misie
Omlety Misie

Produkty, które mogą się przydać

Syrop limonkowy z miętą
Syropy
Syrop limonkowy z miętą
14.50 PLN

Najnowsze przepisy

Pierogi z serem i syropem wiśniowym
Pierogi z serem i syropem wiśniowym
15 Marca , 2016
Granola z owocami
Granola z owocami
15 Marca , 2016
Napar ziołowy
Napar ziołowy
15 Marca , 2016

Najnowsze aktualności

Międzynarodowe Branżowe Targi Żywności Warsaw Food Expo
Czytaj więcej
Pobierz ebook z wielkanocnymi przepisami
Czytaj więcej
Targi WorldFood Poland
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies