Bardzo zdrowe i smaczne danie na grilla, grillowany ser halloumi podawany z karmelizowaną cebulką.
Karmelizowana cebulka z żurawiną Opakowanie sera halloumi Kilka sztuk małych pomidorków lub 2 duże 100 g szpinaku 1 ząbek czosnku Pieprz, sól |
Ser kroimy na grube plastry i marynujemy w kilku łyżeczkach Karmelizowanej cebulki z żurawiną (ser powinien marynować się około 1 godziny).
Pomidorki podsmażamy, po kilku minutach dodajemy oczyszczony szpinak i przetarty czosnek.
Przyprawiamy do smaku i dusimy kilka minut.
Ser grillujemy około 3 minut z każdej strony.
Smacznego!
Ser halloumi możesz podać z salsą paprykową, ale polecamy również konfitury: figowa z makiem lub pigwa z imbirem. Podawaj z grillowanymi ziemniaczkami, sałatkąlub grillowanym indykiem z kolejnych przepisów.
Przygotuj napój na grilla z dodatkiem cytrynek.