Grillowane halloumi z pomidorami
Data: 30 czerwca 2022
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Grillowane halloumi - dania z grilla w zdrowej i smacznej odsłonie

15 minut + marynowanie
bardzo łatwe
Przekąska
2-4 osoby

Bardzo zdrowe i smaczne danie na grilla, grillowany ser halloumi podawany z karmelizowaną cebulką.

Składniki

Karmelizowana cebulka z żurawiną

Opakowanie sera halloumi

Kilka sztuk małych pomidorków lub 2 duże 

100 g szpinaku

1 ząbek czosnku

Pieprz, sól

Sposób przygotowania

Ser kroimy na grube plastry i marynujemy w kilku łyżeczkach Karmelizowanej cebulki z żurawiną (ser powinien marynować się około 1 godziny).

Pomidorki podsmażamy, po kilku minutach dodajemy oczyszczony szpinak i przetarty czosnek.

Przyprawiamy do smaku i dusimy kilka minut.

Ser grillujemy około 3 minut z każdej strony.

Smacznego!

Wskazówki

Ser halloumi możesz podać z salsą paprykową, ale polecamy również konfitury: figowa z makiem lub pigwa z imbirem. Podawaj z grillowanymi ziemniaczkami, sałatką lub grillowanym indykiem z kolejnych przepisów.

Przygotuj napój na grilla z dodatkiem cytrynek.

Loading...