Wyszukaj na stronie:

Sałatka z vege toffetą i bobem

18 Lipca 2022
Sałatka z vege toffetą i bobem
30 minut
łatwe
Przekąska
2-4 osoby

Sezon na bób w pełni, więc mamy propozycję na letnią sałatkę. Zobacz w jak ciekawy sposób możesz przyrządzić bób.

Składniki

Toffeta®

500 g bobu

Pęczek cienkiego szczypiorku

2 ząbki czosnku

2 łyżki masła klarowanego

Sól, pieprz

Sposób przygotowania

Bób gotujemy w dużej ilości osolonej wody i obieramy.

Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy bób, rozgnieciony czosnek i smażymy przez kilka minut.

Toffetę odsączamy pozostawiając dwie łyżki zalewy, całość dodajemy na patelnię.

Przyprawiamy do smaku.

Rozkładamy na talerzu i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Sałatkę możemy podawać na ciepło i na zimno.

Smacznego!

Wskazówki

500g bobu gotuj w 2 litrach wody, dodaj łyżkę soli. Od momentu zagotowania wody gotuj przez 10-20 minut. Czas gotowania bobu zależy od Twoich preferencji smakowych, im dłużej będziesz gotować tym bardziej będzie miał konsystencję pasty. Jeśli chcesz bób al dente gotuj nie dłużej niż 10 minut.

Sałatka z vege toffetą i bobem
Sałatka z vege toffetą i bobem
Sałatka z vege toffetą i bobem

Najnowsze przepisy

Brownie bananowe z malinami w syropie
Brownie bananowe z malinami w syropie
18 Lipca , 2022
Czekoladowy krem jaglany z malinami w syropie
Czekoladowy krem jaglany z malinami w syropie
18 Lipca , 2022
Tapioka z mango z jabłkiem
Tapioka z mango z jabłkiem
18 Lipca , 2022

Najnowsze aktualności

Regulamin konkursu pt.: Stwórz własny zestaw
Czytaj więcej
Wywiad w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Targi Natura Food 2022
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies