Wyszukaj na stronie:

Klopsiki z warzywami

11 Sierpnia 2022
Klopsiki z warzywami
40 minut
łatwe
Obiad
2-4 osoby

Bezglutenowe klopsiki do lekkiego, letniego obiadu.

Składniki

Chutney gruszkowy

300 g mięsa mielonego (najlepiej wieprzowo-wołowe)

1czerwona cebula

Natka pietruszki

2 łyżki mąki (np. orkiszowej)

Jajko

Sól, pieprz ziołowy

Ulubione pieczywo

Sposób przygotowania

Cebulę i natkę pietruszki siekamy na drobne kawałki.

Dodajemy mięso, jajko, dwie łyżki chutneya gruszkowego i mąkę. 

Formujemy małe kulki i pieczemy w 180 stopniach przez około 25 minut .

Podajemy z ulubionym pieczywem.

Smacznego!

Wskazówki

Klopsiki możesz podać z grillowanymi ziemniaczkami, sałatkąlub grillowanymi warzywami

Do obiadu przygotuj napój z dodatkiem cytrynek.

Klopsiki z warzywami
Klopsiki z warzywami
Klopsiki z warzywami

Produkty, które mogą się przydać

Chutney gruszkowy
Wytrawne przetwory
Chutney gruszkowy
13.40 PLN

Najnowsze przepisy

Makaron z sosem orzechowym
Makaron z sosem orzechowym
11 Sierpnia , 2022
Wafle przekładane kremem kokosowym
Wafle przekładane kremem kokosowym
11 Sierpnia , 2022
Placuszki bananowe
Placuszki bananowe
11 Sierpnia , 2022

Najnowsze aktualności

Audycja Smaki Mazowsza - o Eterno w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Konkurs "Pożegnanie Lata"
Czytaj więcej
II Dzień Cytryn w Słoiku
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies