Wyszukaj na stronie:

Makaron ryżowy z warzywami

10 Sierpnia 2022
Makaron ryżowy z warzywami
15 minut
łatwe
Obiad
2-4 osoby

Bezmięsne i bezglutenowe danie obiadowe na lato. Lekkie a pożywne, zdrowe i smaczne.

Składniki

Miód lipowy

Opakowanie makaronu ryżowego

1 cukinia

Kilka różyczek brokułu

Sok z ½ cytryny

Garść dowolnych orzechów

2 łyżki musztardy

Natka pietruszki

Łyżka masła klarowanego

Sól, pieprz

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cukinię, brokuły, orzechy i przyprawy.

Dusimy przez kilka minut po czym dodajemy makaron.

Miód łączymy z sokiem z cytryny oraz musztardą i dokładnie mieszamy.

Dodajemy do makaronu i obficie posypujemy natką pietruszki.

Smacznego!

Wskazówki

Makaron możesz podać jako samodzielne danie lub jako dodatek do ryby czy grillowanego indyka. ,

Przygotuj napój z dodatkiem cytrynek.

Makaron ryżowy z warzywami
Makaron ryżowy z warzywami
Makaron ryżowy z warzywami
Makaron ryżowy z warzywami
Makaron ryżowy z warzywami
Makaron ryżowy z warzywami

Produkty, które mogą się przydać

Miód lipowy
Miody
Miód lipowy
15.30 PLN
Miód lipowy 50 g
Miody
Miód lipowy 50 g
5.20 PLN

Najnowsze przepisy

Bezalkoholowy koktajl na Wielkanoc
Bezalkoholowy koktajl na Wielkanoc
10 Sierpnia , 2022
Mini bezy śliwkowe
Mini bezy śliwkowe
10 Sierpnia , 2022
Mini deser a' la pascha
Mini deser a' la pascha
10 Sierpnia , 2022

Najnowsze aktualności

Audycja Smaki Mazowsza - o Eterno w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Konkurs "Pożegnanie Lata"
Czytaj więcej
II Dzień Cytryn w Słoiku
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies