Wyszukaj na stronie:

Omlet z mascarpone i syropem z czarnego bzu

06 Listopada 2022
Omlet z mascarpone i syropem z czarnego bzu
15 minut
łatwe
deser
2 osoby

Pyszny omlet, lekki i puszysty, polany syropem. Wybór padł na czarny bez, syrop, który jest idealny na jesień, zadba o Twoją odporność. 

Składniki

30 ml Syropu z czarnego bzu 

3 jajka

2 łyżki mąki orkiszowej

Masło klarowane do smażenia

Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywną pianę.

Dodajemy ubitą pianę do roztrzepanych żółtek. 

Następnie do masy jajecznej przesiewamy 2 łyżki mąki. 

Delikatnie mieszamy.

Ciasto przelewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na umiarkowanym ogniu z obu stron po kilka minut.

Usmażony omlet przekładamy serkiem mascarpone i podajemy polany syropem z czarnego bzu.

Smacznego!

Wskazówki

Do tak przygotowanego omletu warto dołączyć ulubione owoce sezonowe.

Jesienią i zimą do serka dodaj maliny i wiśnie w syropie.

Użyj innych smaków syropów.

Omlet z mascarpone i syropem z czarnego bzu
Omlet z mascarpone i syropem z czarnego bzu
Omlet z mascarpone i syropem z czarnego bzu

Produkty, które mogą się przydać

Syrop z czarnego bzu
Syropy
Syrop z czarnego bzu
13.30 PLN

Najnowsze przepisy

Menu Świąteczne - Ciastka ślimaki z powidłami
Menu Świąteczne - Ciastka ślimaki z powidłami
06 Listopada , 2022
Mini tarty z budyniem i malinami
Mini tarty z budyniem i malinami
06 Listopada , 2022
Pieczona jaglanka z wiśniami
Pieczona jaglanka z wiśniami
06 Listopada , 2022

Najnowsze aktualności

Wywiad w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Targi Natura Food 2022
Czytaj więcej
Artykuł pt.: "Zakręcony biznes"
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies