Omlet z mascarpone i syropem z czarnego bzu
Przepyszny omlet, idealny na drugie śniadanie
Pyszny omlet, lekki i puszysty, polany syropem. Wybór padł na czarny bez, syrop, który jest idealny na jesień, zadba o Twoją odporność.
Składniki
30 ml Syropu z czarnego bzu 3 jajka 2 łyżki mąki orkiszowej Masło klarowane do smażenia |
Sposób przygotowania
Białka ubijamy na sztywną pianę.
Dodajemy ubitą pianę do roztrzepanych żółtek.
Następnie do masy jajecznej przesiewamy 2 łyżki mąki.
Delikatnie mieszamy.
Ciasto przelewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na umiarkowanym ogniu z obu stron po kilka minut.
Usmażony omlet przekładamy serkiem mascarpone i podajemy polany syropem z czarnego bzu.
Smacznego!
Wskazówki
Do tak przygotowanego omletu warto dołączyć ulubione owoce sezonowe.
Jesienią i zimą do serka dodaj maliny i wiśnie w syropie.
Użyj innych smaków syropów.