Zacznij dzień pysznym śniadaniem z puddingiem chia z konfiturą truskawkową z migdałami.
1 szklanka mleka roślinnego 4 łyżki chia pół łyżki cukru waniliowego Konfitura truskawkowa z migdałami 4 łyżki jogurtu |
Mleko podgrzewamy, kiedy będzie ciepłe zdejmuje z ognia i dodajemy nasiona chia i cukier.
Mieszamy, aż znikną grudki i przelewamy do salaterek.
Chłodzimy przez 4-5 godzin w lodówce.
Podajemy z łyżeczką jogurtu i konfiturą truskawkową z migdałami.
Deser możemy udekorować świeżymi płatkami migdałowymi.
Smacznego!
Do puddingu możesz dodać ulubioną konfiturę, polecamy jedną z małych konfiturek 40g: malinową, pomarańczową albo pigwową z imbirem.
Przygotuj pudding wieczorem, a rano będziesz mieć gotowe, szybkie śniadanie.