Wyszukaj na stronie:

Faszerowane bakłażany z salsą paprykową

24 Marca 2023
Faszerowane bakłażany z salsą paprykową
60 minut
łatwe
obiad, kolacja
2 osoby

Świetny pomysł na pyszną kolację, obiad, przekąskę, na wszystko! Faszerowane bakłażany to szybki i prosty sposób na urozmaicenie jadłospisu. 

Składniki

2 bakłażany 

200g sera pleśniowego koziego

Kiść pomidorków cherry

Sól

Pieprz

Papryka

oregano

Salsa paprykowa


Sposób przygotowania

Bakłażana kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy środek i obficie solimy z każdej strony. Pozostawiamy do spocenia na około 10-30 min.

W międzyczasie przygotowujemy farsz. Kroimy ser w drobną kostkę, a pomidorki przekrawamy na cztery cząstki. Do farszu dodajemy przyprawy, oliwę i salsę paprykową i mieszamy.

Bakłażany umieszczamy w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym i wypełniamy farszem.

Pieczemy w 200 st przez 40 min.

Podajemy z natką pietruszki.

Smacznego!

Wskazówki

Do posypania można użyć dowolnych ziół. Świetnie sprawdzi się kolendra.

Faszerowane bakłażany z salsą paprykową
Faszerowane bakłażany z salsą paprykową
Faszerowane bakłażany z salsą paprykową

Produkty, które mogą się przydać

Salsa paprykowa
Wytrawne przetwory
Salsa paprykowa
12.70 PLN

Najnowsze przepisy

Lody waniliowe na dzień dziecka
Lody waniliowe na dzień dziecka
24 Marca , 2023
Smoothie Bowl
Smoothie Bowl
24 Marca , 2023
Napar z jabłek i rozmarynu z syropem z kwiatu czarnego bzu
Napar z jabłek i rozmarynu z syropem z kwiatu czarnego bzu
24 Marca , 2023

Najnowsze aktualności

Targi WorldFood Poland 2023
Czytaj więcej
Regulamin konkursu pt.: Stwórz własny zestaw
Czytaj więcej
Wywiad w Radio Warszawa
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies