Wyszukaj na stronie:

Sałatka ze świeżych warzyw z gorgonzolą

12 Kwietnia 2023
Sałatka ze świeżych warzyw z gorgonzolą
15 minut
łatwe
kolacja
2 osoby

Świeże i chrupiące warzywa z pleśniowym serem, polane słodko - kwaśnym dressingiem to idealne połączenie smaku z lekkością. Doskonale nada się na delikatną kolację.

Składniki

Jedna główka sałaty rzymskiej

Garść pomidorków koktajlowych

100 g gorgonzoli

garść orzechów włoskich

Dressing:

15 ml soku pigwowego

10 ml sosu sojowego

łyżeczka papryki wędzonej słodkiej

20 ml oliwy z oliwy

Sposób przygotowania

Sałatkę kroimy lub rwiemy do salaterki, dokładamy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, pokrojoną w kostkę gorgonzolę i orzechy włoskie.

Następnie mieszamy wszystkie składniki dressingu. Najłatwiej wymieszać w słoiku, energicznie wstrząsając.

Polewamy sosem sałatkę i delikatnie mieszamy.

Smacznego!

Wskazówki

Do wykonania sałatki można użyć delikatniejszej sałaty roszponki i papryki słodkiej zamiast wędzonej.

Sałatka ze świeżych warzyw z gorgonzolą
Sałatka ze świeżych warzyw z gorgonzolą
Sałatka ze świeżych warzyw z gorgonzolą

Produkty, które mogą się przydać

Sok z pigwowca
Soki naturalne
Sok z pigwowca
13.30 PLN

Najnowsze przepisy

Placuszki twarogowe
Placuszki twarogowe
12 Kwietnia , 2023
Napar z herbaty i jabłek
Napar z herbaty i jabłek
12 Kwietnia , 2023
Wegańska panna cotta
Wegańska panna cotta
12 Kwietnia , 2023

Najnowsze aktualności

Audycja Smaki Mazowsza - o Eterno w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Konkurs "Pożegnanie Lata"
Czytaj więcej
II Dzień Cytryn w Słoiku
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies