Lemoniada z rabarbaru, z syropem malinowym
Data: 28 kwietnia 2023
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Data: 28 kwietnia 2023
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Orzeźwiający słodko - kwaśny napój, doskonały na grilla
30 minut
bardzo łatwe
napój
4 osoby
Orzeźwiający słodko - kwaśny napój, doskonały na grilla, do obiadu. Idealnie sprawdzi się też jako alternatywa na wiosenne spotkanie "na kawę".
Składniki
4 łodygi rabarbaru |
Sposób przygotowania
Rabarbar myjemy i kroimy w paski.
Do garnka nalewamy 500 ml wody, dodajemy pocięte łodygi rabarbaru i gotujemy przez 15-20 min.
Po ugotowaniu do kompotu dolewamy syrop malinowy i przelewamy do szklanek.
Podajemy ze świeżą miętą.
Smacznego!
Wskazówki
Do lemoniady można użyć innych smaków syropów owocowych.