Wyszukaj na stronie:

Omlety owsiane z masłem bananowym

20 Września 2016
Omlety owsiane z masłem bananowym
ok. 30min.
Łatwe
śniadanie
2 osoby

Cudowne, mięciutkie i puszyste zarazem, omlety z płatków owsianych i masła orzechowego. Z kawałkami czekolady w środku i masłem bananowym na zewnątrz będą cudowną słodkością na jesienny poranek.

Składniki
dojarzałe banany - 2szt.
kremowe masło orzechowe - 2 łyżki
płatki owsiane błyskawiczne - 120g
jajka - 3szt.
szczypta soli
czekolada gorzka pokrojona w drobną kostkę - 50g
masło bananowe ETERNO - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

W misce rozgnieć obrane banany na puree. Dodaj jajka, masło orzechowe, platki owsiane, kawałki czekolady i sól. Mieszaj, aż powstanie gęste, ale lejące ciasto.

Rozgrzej patelnię posmarowaną odrobiną oleju. Smaż omlety z dwóch stron na złoty kolor.

Podawaj na gorąco, z masłem bananowym i ulubionymi owocami.

Omlety owsiane z masłem bananowym
Omlety owsiane z masłem bananowym
Omlety owsiane z masłem bananowym
Omlety owsiane z masłem bananowym
Omlety owsiane z masłem bananowym

Najnowsze przepisy

Jabłka w cieście z syropem z rokitnika i hibiskusa
Jabłka w cieście z syropem z rokitnika i hibiskusa
20 Września , 2016
Sernik świąteczny
Sernik świąteczny
20 Września , 2016
Herbata świąteczna
Herbata świąteczna
20 Września , 2016

Najnowsze aktualności

Audycja Smaki Mazowsza - o Eterno w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Konkurs "Pożegnanie Lata"
Czytaj więcej
II Dzień Cytryn w Słoiku
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies