Cudowne, mięciutkie i puszyste zarazem, omlety z płatków owsianych i masła orzechowego. Z kawałkami czekolady w środku i masłem bananowym na zewnątrz będą cudowną słodkością na jesienny poranek.
dojarzałe banany - 2szt. |
kremowe masło orzechowe - 2 łyżki |
płatki owsiane błyskawiczne - 120g |
jajka - 3szt. |
szczypta soli |
czekolada gorzka pokrojona w drobną kostkę - 50g |
masło bananowe ETERNO - 1 słoiczek |
W misce rozgnieć obrane banany na puree. Dodaj jajka, masło orzechowe, platki owsiane, kawałki czekolady i sól. Mieszaj, aż powstanie gęste, ale lejące ciasto.
Rozgrzej patelnię posmarowaną odrobiną oleju. Smaż omlety z dwóch stron na złoty kolor.
Podawaj na gorąco, z masłem bananowym i ulubionymi owocami.