Grillowany dorsz w miodowej marynacie
Data: 19 maja 2023
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Soczysty i rozpływający się w ustach filet z dorsza w miodowo - musztardowej marynacie

30-40 minut
łatwe
obiad
2 osoby

Szybka, wiosenna przekąska ze świeżymi warzywami i hummusem. Można ją przygotować również w wersji vege!

Składniki

2 filety z dorsza

2 łyżki miodu malinowego

2 łyżki musztardy

5 łyżek oliwy z oliwek

Sól

pieprz

Sposób przygotowania

Filety z dorsza myjemy i zostawiamy do osuszenia.

W naczyniu przygotowujemy marynatę do dorsza mieszając: miód, musztardę, oliwę, sól, pieprz do uzyskania jednolitej konsystencji.

Osuszone płaty dorsza kroimy i wkładamy do naczynia z marynatą, mieszamy. Zostawiamy na kilka minut lub najlepiej na kilka godzin w lodówce.

Grillujemy przez kilka-kilkanaście minut z każdej strony.

Smacznego!

Wskazówki

Rybę można marynować w innych smakach miodu.

Podajemy ze świeżymi warzywami lub sałatką z nowalijek.

Loading...