Wyszukaj na stronie:

Grillowany dorsz w miodowej marynacie

19 Maja 2023
Grillowany dorsz w miodowej marynacie
30-40 minut
łatwe
obiad
2 osoby

Szybka, wiosenna przekąska ze świeżymi warzywami i hummusem. Można ją przygotować również w wersji vege!

Składniki

2 filety z dorsza

2 łyżki miodu malinowego

2 łyżki musztardy

5 łyżek oliwy z oliwek

Sól

pieprz

Sposób przygotowania

Filety z dorsza myjemy i zostawiamy do osuszenia.

W naczyniu przygotowujemy marynatę do dorsza mieszając: miód, musztardę, oliwę, sól, pieprz do uzyskania jednolitej konsystencji.

Osuszone płaty dorsza kroimy i wkładamy do naczynia z marynatą, mieszamy. Zostawiamy na kilka minut lub najlepiej na kilka godzin w lodówce.

Grillujemy przez kilka-kilkanaście minut z każdej strony.

Smacznego!

Wskazówki

Rybę można marynować w innych smakach miodu.

Podajemy ze świeżymi warzywami lub sałatką z nowalijek.

Grillowany dorsz w miodowej marynacie
Grillowany dorsz w miodowej marynacie
Grillowany dorsz w miodowej marynacie

Produkty, które mogą się przydać

Miód wielokwiatowy
Miody
Miód wielokwiatowy
11.70 PLN
Miód malinowy
Miody
Miód malinowy
15.30 PLN
Miód lipowy
Miody
Miód lipowy
15.30 PLN

Najnowsze przepisy

Placuszki twarogowe
Placuszki twarogowe
19 Maja , 2023
Napar z herbaty i jabłek
Napar z herbaty i jabłek
19 Maja , 2023
Wegańska panna cotta
Wegańska panna cotta
19 Maja , 2023

Najnowsze aktualności

Audycja Smaki Mazowsza - o Eterno w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Konkurs "Pożegnanie Lata"
Czytaj więcej
II Dzień Cytryn w Słoiku
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies