Macie ochotę na lekkie śniadanie? Koniecznie przygotujcie domową granolę, która doskonale smakuje podana z jogurtem lub mlekiem, ale też sprawdzi się w przygotowaniu ciasteczek.Pyszna, zdrowa i sycąca, a jej przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut.
płatki owsiane górskie - 200g |
pestki słonecznika - 50g |
pestki dyni - 50g |
orzechy włoskie - 50g |
orzechy laskowe - 50g |
wiórki kokosowe - 50g |
truskawki liofilizowane - kilka sztuk |
maliny liofilizowane - kilka sztuk |
żurawina suszona - 50g |
figa suszona pokrojona na kawałki - 50g |
syrop z agawy - 50ml |
Żurawina z pigwą ETERNO - 3 łyżki |
Płatki i orzechy wymieszaj w misce z syropem z agawy. Piecz ok. 10min. na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180st.C.
Po upieczeniu przestudź, dodaj owoce suszone i liofilizowane i wymieszaj.
Podawaj z jogurtem i żurawiną z pigwą ETERNO.