Leniwe pierogi podane w nowatorski sposób. Tradycja połączona z nowoczesnością - leniwe jak u babci, dosmaczone liofilizowanymi wiśniami!
wiśnie liofilizowane 1 jajko ½ szklanki mąki orkiszowej ser biały 250 g 100 g naturalnego jogurtu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła 3 łyżki bułki tartej |
Ser - dokładnie zmielony, jajko i mąkę dokładnie wyrabiamy, ale nie za długo, bo ciasto zacznie się lepić.
Dzielimy na części i wałkujemy rękami.
Kroimy na 2-4 cm kawałki.
Wrzucamy do gotującej się wody na około 1 minutę (do chwili, aż leniwe wypłyną na powierzchnię wody).
Masło roztapiamy i dodajemy bułkę .
Leniwe podajemy polane bułką tartą , ze schłodzonym jogurtem i posypane liofilizowanymi wiśniami.
Smacznego!
Liofilizowane wiśnie znajdziesz w zestawie prezentowym -Zestaw wiśniowych smakołyków
Suszone i liofilizowane owoce kupisz na naszym Allegro - EternoSklep