Wyszukaj na stronie:

Wegańska panna cotta

27 Września 2023
Wegańska panna cotta
30 minut
bardzo łatwe
deser
4 osoby

Smakowity deser z myślą o miłośnikach diety roślinnej. Wykorzystujemy sezon na czarny bez. Warto go włączyć do naszej diety, żeby zadbać o siebie i się wzmocnić przed nadchodzącą zimą.

Składniki

Syrop z czarnego bzu

2 szklanki mleka kokosowego

1 łyżeczka agar agar

2 łyżki cukru waniliowego

ulubione owoce

Sposób przygotowania

Mleko, cukier i agar podgrzewamy.

Kiedy zacznie się gotować zestawiamy z palnika i delikatnie mieszamy.

Przelewamy do salaterek.

Kiedy deser wystygnie chłodzimy go w lodówce przez 3-4 godziny.

Podajemy z syropem z czarnego bzu i owocami.

Smacznego!

Wskazówki

Do deseru możemy również użyć innych syropów Eterno  i mrożonych owoców.

Wegańska panna cotta
Wegańska panna cotta
Wegańska panna cotta

Produkty, które mogą się przydać

Syrop z czarnego bzu
Syropy
Syrop z czarnego bzu
16.60 PLN

Najnowsze przepisy

Jabłka w cieście z syropem z rokitnika i hibiskusa
Jabłka w cieście z syropem z rokitnika i hibiskusa
27 Września , 2023
Sernik świąteczny
Sernik świąteczny
27 Września , 2023
Herbata świąteczna
Herbata świąteczna
27 Września , 2023

Najnowsze aktualności

Audycja Smaki Mazowsza - o Eterno w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Konkurs "Pożegnanie Lata"
Czytaj więcej
II Dzień Cytryn w Słoiku
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies