Wyszukaj na stronie:

Gruszka z pigwą i kozim serem

17 Października 2016
Gruszka z pigwą i kozim serem
ok. 35min.
Łatwe
Przystawka
4 osoby

Słodka gruszka z kwaskową pigwą, słonawym serem kozim i chrupiącymi orzechami pekan to niebanalne połączenie na przystawkę. Zaskoczy i zachwyci nawet najbardziej wymagających. 

Składniki
gruszki - 4 sztuki
kremowy ser kozi - 100g
orzechy pekan - 100g
Pigwa w syropie ETERNO - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

Umyj gruszki, przekrój na pół i wytnij gniazda nasienne. Zagłębienia wypełnij serem kozim i pigwą ze słoiczka, polej syropem.

Piecz ok. 30min. w piekarniku nagrzanym do 180st.C.

Podawaj gorące, posypane pokruszonymi orzechami pekan.

Gruszka z pigwą i kozim serem
Gruszka z pigwą i kozim serem
Gruszka z pigwą i kozim serem
Gruszka z pigwą i kozim serem
Gruszka z pigwą i kozim serem
Gruszka z pigwą i kozim serem
Gruszka z pigwą i kozim serem

Najnowsze przepisy

Pomarańczowe naleśniki
Pomarańczowe naleśniki
17 Października , 2016
Brownie o piernikowym smaku
Brownie o piernikowym smaku
17 Października , 2016
Filet z kurczaka w sosie imbirowym
Filet z kurczaka w sosie imbirowym
17 Października , 2016

Najnowsze aktualności

Artykuł o Eterno w magazynie Smak i Tradycja
Czytaj więcej
Smaki Regionów w Poznaniu
Czytaj więcej
Złoty Medal Targów Natura Food
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies