Bezglutenowe placki kokosowe bez cukru na pyszne śniadanie lub podwieczorek. Są bardzo delikatne, dlatego trzeba uważać, żeby nie rozpadły się podczas smażenia. Mocno kokosowe, fajnie komponują się z konfiturą carską ETERNO.
dojarzałe banany - 3szt. |
jajka - 6szt. |
mąka kokosowa - 1/3 szklanki |
2 szczypty soli |
olej kokosowy - do smażenia |
Konfitura carska figa z makiem ETERNO - 1 słoiczek |
Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę.
Rozgrzej patelnię, smaż z obu stron na złoty kolor na oleju kokosowym, łyżką wykładaj masę na patelnię. Trzeba bardzo uważać, ponieważ ciasto jest bardzo kruche.
Podawaj polane syropem klonowym i posmarowane Konfiturą Figa z Makiem.
Możesz użyć również innych konfitur, powideł śliwkowych lub masła bananowego albo wybierz jeden ze smaków syropów ETERNO.