Wyszukaj na stronie:

Placki bananowo-kokosowe

07 Listopada 2016
Placki bananowo-kokosowe
ok. 30min.
Łatwe
śniadanie
4 osoby

Bezglutenowe placki kokosowe bez cukru na pyszne śniadanie lub podwieczorek. Są bardzo delikatne, dlatego trzeba uważać, żeby nie rozpadły się podczas smażenia. Mocno kokosowe, fajnie komponują się z konfiturą carską ETERNO.

Składniki
dojarzałe banany - 3szt.
jajka - 6szt.
mąka kokosowa - 1/3 szklanki
2 szczypty soli
olej kokosowy - do smażenia
Konfitura carska figa z makiem ETERNO - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę.

Rozgrzej patelnię, smaż z obu stron na złoty kolor na oleju kokosowym, łyżką wykładaj masę na patelnię. Trzeba bardzo uważać, ponieważ ciasto jest bardzo kruche.

Podawaj polane syropem klonowym i posmarowane Konfiturą Figa z Makiem.

Możesz użyć również innych konfitur, powideł śliwkowych lub masła bananowego albo wybierz jeden ze smaków syropów ETERNO.

Placki bananowo-kokosowe
Placki bananowo-kokosowe
Placki bananowo-kokosowe
Placki bananowo-kokosowe
Placki bananowo-kokosowe
Placki bananowo-kokosowe

Produkty, które mogą się przydać

Konfitura figowa z makiem
Konfitury
Konfitura figowa z makiem
13.80 PLN

Najnowsze przepisy

Smażone banany z cytrynkami z rumem
Smażone banany z cytrynkami z rumem
07 Listopada , 2016
Deser na dzień taty
Deser na dzień taty
07 Listopada , 2016
Malinowe lody wodne
Malinowe lody wodne
07 Listopada , 2016

Najnowsze aktualności

Dyplom za promowanie przedsiębiorczości rodzinnej
Czytaj więcej
Obchodzimy Dzień Cytryn w Słoiku
Czytaj więcej
Międzynarodowe Branżowe Targi Żywności Warsaw Food Expo
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies