Wyszukaj na stronie:

Placki bananowo-kokosowe

07 Listopada 2016
Placki bananowo-kokosowe
ok. 30min.
Łatwe
śniadanie
4 osoby

Bezglutenowe placki kokosowe bez cukru na pyszne śniadanie lub podwieczorek. Są bardzo delikatne, dlatego trzeba uważać, żeby nie rozpadły się podczas smażenia. Mocno kokosowe, fajnie komponują się z konfiturą carską ETERNO.

Składniki
dojarzałe banany - 3szt.
jajka - 6szt.
mąka kokosowa - 1/3 szklanki
2 szczypty soli
olej kokosowy - do smażenia
Konfitura carska figa z makiem ETERNO - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę.

Rozgrzej patelnię, smaż z obu stron na złoty kolor na oleju kokosowym, łyżką wykładaj masę na patelnię. Trzeba bardzo uważać, ponieważ ciasto jest bardzo kruche.

Podawaj polane syropem klonowym i posmarowane Konfiturą Figa z Makiem.

Możesz użyć również innych konfitur, powideł śliwkowych lub masła bananowego albo wybierz jeden ze smaków syropów ETERNO.

Placki bananowo-kokosowe
Placki bananowo-kokosowe
Placki bananowo-kokosowe
Placki bananowo-kokosowe
Placki bananowo-kokosowe
Placki bananowo-kokosowe

Produkty, które mogą się przydać

Konfitura carska figa z makiem
Konfitury
Konfitura carska figa z makiem
15.00 PLN

Najnowsze przepisy

Bułeczki Bánh mì   z wieprzowiną i chutneyem gruszkowym
Bułeczki Bánh mì z wieprzowiną i chutneyem gruszkowym
07 Listopada , 2016
Deser truskawkowy
Deser truskawkowy
07 Listopada , 2016
Domowe nachos
Domowe nachos
07 Listopada , 2016

Najnowsze aktualności

Patriotyzm konsumencki - wywiad
Czytaj więcej
AGRO POLSKA
Czytaj więcej
Toffeta w wersji EKO
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies