Wyszukaj na stronie:

Vege hot dogi

23 Stycznia 2024
Vege hot dogi
30 minut
łatwe
kolacja
2 osoby

Lekkie vege hot dogi ze świeżymi warzywami i karmelizowaną cebulką

Składniki

Karmelizowana cebulka z żurawiną

Vege kiełbaski (np. z boczniaka )

½ awokado

mieszanka sałat

pomidor

ogórek

2 bułki na hot dogi (bądź bagietka)

2 łyżeczki musztardy

1 łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

Bułki do hot dogów podpiekamy.

Sałatę rwiemy na mniejsze części i skraplamy oliwą z oliwek.

Awokado, ogórka i pomidorki myjemy i kroimy na części.

Kiełbaski podgrzewamy.

Bułki smarujemy musztardą, dodajemy sałatę, awokado, pomidorki i kiełbaskę.

Na wierzch wykładamy karmelizowaną cebulkę z żurawiną.

Smacznego!

Wskazówki

Kiełbaski najlepiej smakują podpieczone lub podsmażane. 

Bułki również można podgrzać na parze.

Oczywiście można przygotować je także w wersji mięsnej. 

Vege hot dogi
Vege hot dogi
Vege hot dogi

Produkty, które mogą się przydać

Karmelizowana cebulka z żurawiną
Wytrawne przetwory
Karmelizowana cebulka z żurawiną
13.10 PLN

Najnowsze przepisy

Makaron z sosem orzechowym
Makaron z sosem orzechowym
23 Stycznia , 2024
Wafle przekładane kremem kokosowym
Wafle przekładane kremem kokosowym
23 Stycznia , 2024
Placuszki bananowe
Placuszki bananowe
23 Stycznia , 2024

Najnowsze aktualności

Audycja Smaki Mazowsza - o Eterno w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Konkurs "Pożegnanie Lata"
Czytaj więcej
II Dzień Cytryn w Słoiku
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies