Bardzo smaczne, bogate w błonnik i witaminy z grupy B śniadanie, doskonałe na zimowy poranek. Kakaowa granola fajnie chrupie i pasuje do aksamitnego jogurtu naturalnego. Zapakuj do słoiczka, weź małą konfiturkę ETERNO i delektuj się pysznym smakiem w pracy.
płatki owsiane górskie - 200g |
pestki słonecznika - 50g |
pestki dyni - 50g |
orzechy włoskie - 50g |
orzechy laskowe - 50g |
wiórki kokosowe - 50g |
kakao naturalne - 1 łyżka |
masło - 2 łyżki |
syrop z agawy - 50ml |
Truskawki z migdałami ETERNO - 1 słoiczek 40g |
Płatki i orzechy wymieszaj w misce. Syrop z agawy, masło i kakao umieść w garnuszku. Podgrzewaj do połączenia składników. Wymieszaj dokładnie z przygotowanymi płatkami. Piecz ok. 10min. na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180st.C.
Po upieczeniu przestudź i wymieszaj.
Podawaj z jogurtem i konfiturką truskawki z migdałami ETERNO.