Wyszukaj na stronie:

Chlebek bananowy

13 Lutego 2017
Chlebek bananowy
ok. 60min.
Łatwe
Deser
6 osób

Mięciutki, intensywnie bananowy chlebek, do przygotowania na szybko na drugie śniadanie lub podwieczorek. Delikatnie słodki i mocno wilgotny. Spróbujcie koniecznie!

Składniki
banany - 3 dojrzałe
jajko - 1szt.
roztopione masło - 75g
cukier - 120g
ekstrakt waniliowy - 1/2 łyżeczki
sól - szczypta
mąka - 240g
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
Masło bananowe
Sposób przygotowania

Wymieszaj mąkę z sodą i przesiej przez sito. W naczyniu wymieszaj roztopione masło, rozgniecione banany, cukier, lekko roztrzepane jajko i wanilię. Dodaj mąkę wymieszaną z sodą i szczyptę soli. Krótko wymieszaj widelcem do połączenia składników.

Ciasto przełóż do formy keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej maką lub wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 50min. w piekarniku nagrzanym do 170st.C.

Podawaj z Masłem bananowym ETERNO.

Chlebek bananowy
Chlebek bananowy
Chlebek bananowy
Chlebek bananowy
Chlebek bananowy

Najnowsze przepisy

Pączki z powidłami
Pączki z powidłami
13 Lutego , 2017
Mazowieckie powidła śliwkowe - ciekawostki do śniadania
Mazowieckie powidła śliwkowe - ciekawostki do śniadania
13 Lutego , 2017
Ekspresowe kruche ciasteczka ze śliwellą i truskawellą
Ekspresowe kruche ciasteczka ze śliwellą i truskawellą
13 Lutego , 2017

Najnowsze aktualności

Zapraszamy na targi WorldFood Poland
Czytaj więcej
Kampania edukacji ekologicznej 2020
Czytaj więcej
O rodzinnych firmach w miesięczniku "Mazowsze serce Polski"
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies