Wyszukaj na stronie:

Schab ze słodko-kwaśną konfiturą

21 Marca 2017
Schab ze słodko-kwaśną konfiturą
ok. 1,5h
Łatwe
Śniadanie
4 osoby
Czy wiecie już co przygotujecie na wielkanocny stół? Polecam pyszny, soczysty schab podany ze słodko-kwaskową żurawiną kresową z gruszką. Domowe mięsiwo zachwyci każde podniebienie.
Składniki
schab - 1kg
cebula - 2 szt.
sól, pieprz
majeranek
olej - do smażenia
Żurawina kresowa z gruszką ETERNO - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

Dobrze osuszony kawałek mięsa natrzyj solą. Trzymaj w lodówce przez dzień albo dwa.

Po tym czasie dopraw pieprzem i majerankiem. Podsmaż z każdej strony na oleju na dobrze rozgrzanej patelni.Przełóż do garnka, podlej gorącą wodą, tak, aby mięso nie przywierało do dna.

Dodaj pokrojoną w ćwiartki cebulę. Na wierzchu mięsa można położyć odrobinę masła. Tak przygotowany schab wstaw do piekarnika na ok. 1,5h.

Podawaj na gorąco lub na zimno z żurawiną kresową z gruszką ETERNO.

Schab ze słodko-kwaśną konfiturą
Schab ze słodko-kwaśną konfiturą
Schab ze słodko-kwaśną konfiturą
Schab ze słodko-kwaśną konfiturą
Schab ze słodko-kwaśną konfiturą
Schab ze słodko-kwaśną konfiturą

Produkty, które mogą się przydać

Żurawina kresowa z gruszką
Wytrawne przetwory
Żurawina kresowa z gruszką
13.50 PLN

Najnowsze przepisy

Filet z kurczaka w sosie imbirowym
Filet z kurczaka w sosie imbirowym
21 Marca , 2017
Sałatka z sosem truskawkowym
Sałatka z sosem truskawkowym
21 Marca , 2017
Mini bezy z sosem truskawkowo - czekoladowym
Mini bezy z sosem truskawkowo - czekoladowym
21 Marca , 2017

Najnowsze aktualności

Artykuł o Eterno w magazynie Smak i Tradycja
Czytaj więcej
Smaki Regionów w Poznaniu
Czytaj więcej
Złoty Medal Targów Natura Food
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies