Fajne, tradycyjne, okrągłe biszkopciki, do przełożenia Konfiturą Carską ETERNO lub do przygotowania spodu do sernika na zimno. Kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Idealne dla dzieci.
mąka pszenna - 1 czubata łyżka |
jajka - 3szt. |
cukier - 80g |
cukier wanilinowy - 3 łyżeczki |
Konfitura carska figa z makiem ETERNO - 1 słoiczek |
Jajka zmiksuj z cukrem do białości. Do ubitych jajek wsyp mąkę i cukier wanilinowy, ponownie zmiksuj, aż powstanie dosyć gęsty krem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżką nakładaj niewielkie porcje ciasta, zachowując odstępy.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170st. C i piecz, aż biszkopciki się zarumienią (ok. 10-12min.) Studź na kratce.
Podawaj z Konfiturą Carską Figa z Makiem ETERNO.