Wyszukaj na stronie:

Biszkopciki z figą z makiem

28 Marca 2017
Biszkopciki z figą z makiem
ok. 15 min.
Łatwe
Deser
4 osoby

Fajne, tradycyjne, okrągłe biszkopciki, do przełożenia Konfiturą Carską ETERNO lub do przygotowania spodu do sernika na zimno. Kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Idealne dla dzieci.

Składniki
mąka pszenna - 1 czubata łyżka
jajka - 3szt.
cukier - 80g
cukier wanilinowy - 3 łyżeczki
Konfitura carska figa z makiem ETERNO - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

Jajka zmiksuj z cukrem do białości. Do ubitych jajek wsyp mąkę i cukier wanilinowy, ponownie zmiksuj, aż powstanie dosyć gęsty krem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżką nakładaj niewielkie porcje ciasta, zachowując odstępy.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170st. C i piecz, aż biszkopciki się zarumienią (ok. 10-12min.) Studź na kratce.

Podawaj z Konfiturą Carską Figa z Makiem ETERNO.

Biszkopciki z figą z makiem
Biszkopciki z figą z makiem
Biszkopciki z figą z makiem
Biszkopciki z figą z makiem
Biszkopciki z figą z makiem
Biszkopciki z figą z makiem

Produkty, które mogą się przydać

Konfitura carska figa z makiem
Konfitury
Konfitura carska figa z makiem
15.00 PLN

Najnowsze przepisy

Bułeczki Bánh mì   z wieprzowiną i chutneyem gruszkowym
Bułeczki Bánh mì z wieprzowiną i chutneyem gruszkowym
28 Marca , 2017
Deser truskawkowy
Deser truskawkowy
28 Marca , 2017
Domowe nachos
Domowe nachos
28 Marca , 2017

Najnowsze aktualności

Patriotyzm konsumencki - wywiad
Czytaj więcej
AGRO POLSKA
Czytaj więcej
Toffeta w wersji EKO
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies