Smaczne, zdrowe śniadanie do przygotowania zaledwie w kilka chwil. Sycące i aromatyczne. Pyszne połączenie lekko pikantnego hummusu z czosnkiem i kwaskowymi pomidorkami. Spróbujcie koniecznie!
ciecierzyca w puszce - 400g |
czosnek - 1 ząbek |
sok wyciśniety z 1/2 cytryny |
oliwa z oliwek - 50ml |
sól, pieprz |
pieczywo chrupkie |
Ogniste pomidorki ETERNO |
Ciecierzycę odsącz na sicie, ale płyn zostaw - może się przydać do rozrzedzenia hummusu. Ciecierzycę wsyp do miski, dodaj sok z cytryny i czosnek i zblenduj na gładką masę. Stopniowo, wąską strużką dolej oliwę, do uzyskania aksamitnej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Podawaj z pieczywem chrupkim i Ognistymi pomidorkami ETERNO.