Wyszukaj na stronie:

Naleśnikowe sushi

10 Maja 2017
Naleśnikowe sushi
ok. 30min.
Łatwe
Deser
4 osoby

Kto nie lubi naleśników? Ja nie znam takiej osoby. Dzisiaj polecam Wam je w nieco innym wydaniu. Ze słodkim twarożkiem i konfiturą truskawkowo-czekoladową, podane jak sushi. Pyszna imprezowa przekąska lub deser.

Składniki
mąka - 240g
jajka - 2szt.
woda - 200ml
mleko - 160ml
sól - szczypta
olej - do smażenia
ser biały - 200g
śmietana - 2 łyżki
cukier - 2 łyżki
Truskawella - truskawki w czekoladzie ETERNO - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę.

Wymieszaj mleko, wodę i żółtka. Dodawaj stopniowo mąkę. Mieszaj aż ciasto będzie miało jednolitą konsystencję.

Dodaj sól i pianę z białek i ponownie dokładnie wymieszaj. Ciasto odstaw na godzinę. Na patelni rozgrzej olej, ciasto nalewaj chochlą na patelnie, smaż na zloto z dwóch stron.

Ser rozgnieć widelcem, dodaj cukier i śmietanę, wymieszaj.

Na każdego naleśnika nałóż cienką warstwę sera i Truskawelli, rozsmaruj równomiernie. Zwiń jak roladę. Krój wpoprzek jak sushi.

Naleśnikowe sushi
Naleśnikowe sushi
Naleśnikowe sushi
Naleśnikowe sushi
Naleśnikowe sushi

Produkty, które mogą się przydać

Truskawella® - truskawki w czekoladzie
Konfitury
Truskawella® - truskawki w czekoladzie
16.00 PLN

Najnowsze przepisy

Arabski mleczny pudding
Arabski mleczny pudding
10 Maja , 2017
Agrestowe ciasto kruszonkowe
Agrestowe ciasto kruszonkowe
10 Maja , 2017
Domowy kisiel z syropu z czarnego bzu
Domowy kisiel z syropu z czarnego bzu
10 Maja , 2017

Najnowsze aktualności

Patriotyzm konsumencki - wywiad
Czytaj więcej
AGRO POLSKA
Czytaj więcej
Toffeta w wersji EKO
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies