Wyszukaj na stronie:

Mini pizze na spodzie z cukinii

13 Czerwca 2017
Mini pizze na spodzie z cukinii
ok. 30min.
Łatwe
Obiad
2 osoby

Zdrowa wersja mini pizzy, smaczna zarówno na zimno, jak i na gorąco. Pieczone plastry cukinii z salsą paprykową i parmezanem. Mini pizze mogą stanowić imprezową przekąskę lub dodatek do głównego dania obiadowego.

Składniki
cukinia - 1 średniej wielkości
parmezan - 100g
sól, pieprz
Salsa paprykowa ETERNO - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

Cukinię pokrój w plastry, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy plasterek oprósz delikatnie solą i pieprzem.

Na każdy plasterek nałóż łyżeczkę salsy paprykowej ETERNO. Posyp startym parmezanem.

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180st.C przez ok. 20min aż ser się rozpuści, a cukinia zmięknie.

Mini pizze na spodzie z cukinii
Mini pizze na spodzie z cukinii
Mini pizze na spodzie z cukinii
Mini pizze na spodzie z cukinii
Mini pizze na spodzie z cukinii
Mini pizze na spodzie z cukinii
Mini pizze na spodzie z cukinii

Produkty, które mogą się przydać

Salsa paprykowa
Wytrawne przetwory
Salsa paprykowa
11.00 PLN

Najnowsze przepisy

Muffiny dyniowe
Muffiny dyniowe
13 Czerwca , 2017
Pieczona owsianka z imbirem i grapefruitem
Pieczona owsianka z imbirem i grapefruitem
13 Czerwca , 2017
Jesienne rogaliki z konfiturą pigwową
Jesienne rogaliki z konfiturą pigwową
13 Czerwca , 2017

Najnowsze aktualności

Paczka dla Powstańca Warszawskiego
Czytaj więcej
Październikowa jesienna promocja
Czytaj więcej
Patriotyzm konsumencki - wywiad
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies