Wyszukaj na stronie:

Ciasteczka z odciskiem kciuka

28 Czerwca 2017
Ciasteczka z odciskiem kciuka
ok. 60min.
Łatwe
Deser
4 osoby

Smaczne ciasteczka z kwaskową konfiturą, doskonałe do popołudniowej herbaty. Nie za słodkie, w sam raz na raz.

Składniki
mąka pszenna - 500g
jajko - 1szt.
cukier - 100g
margaryna lub miękkie masło - 200g
woda - 2-3 łyżki
sól - szczypta
Konfitura pigwowa ETERNO - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

Z podanych składników (konfiturę pomiń) zagnieć zwarte, elastyczne ciasto. Włóż do lodówki na min. 30min.

Z przygotowanego ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, na środku każdego z nich zrób wgłębienie za pomocą kciuka. W każdą dziurkę włóż odrobinę konfitury.

Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez ok. 15min. w piekarniku nagrzanym do 180st.C.

Wystudź na kratce.

Ciasteczka z odciskiem kciuka
Ciasteczka z odciskiem kciuka
Ciasteczka z odciskiem kciuka
Ciasteczka z odciskiem kciuka
Ciasteczka z odciskiem kciuka
Ciasteczka z odciskiem kciuka
Ciasteczka z odciskiem kciuka
Ciasteczka z odciskiem kciuka

Produkty, które mogą się przydać

Konfitura pigwowa- o obniżonej zawartości cukrów
Konfitury
Konfitura pigwowa- o obniżonej zawartości cukrów
12.30 PLN

Najnowsze przepisy

Gruszki pieczone z kaszą jaglaną i syropem pigwowym
Gruszki pieczone z kaszą jaglaną i syropem pigwowym
28 Czerwca , 2017
Gorąca czekolada z krówkami z Milanówka
Gorąca czekolada z krówkami z Milanówka
28 Czerwca , 2017
Herbata z cytrynkami z miodem i goździkami
Herbata z cytrynkami z miodem i goździkami
28 Czerwca , 2017

Najnowsze aktualności

Wywiad w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Targi Natura Food 2022
Czytaj więcej
Artykuł pt.: "Zakręcony biznes"
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies