Pyszne, zdrowe placuszki z kaszy jaglanej z bananami. Doskonałe na śniadanie i podwieczorek. Do podawania z konfiturami lub syropem klonowym.
kasza jaglana - 100g |
banany - 2szt. |
jajka - 2szt. |
mąka - 4 łyżki |
olej rzepakowy - do smażenia |
Masło bananowe ETERNO - 1 słoiczek |
Kaszę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Gotuj według przepisu na opakowaniu. Wystudź.
Banany obierz, pokrój w cienkie plasterki. Dokładnie rozgnieć przy pomocy widelca. Dodaj kaszę jaglaną, jajka i mąkę. Wszystkie składniki wymieszaj do czasu uzyskania jednolitej konsystencji.
Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po łyżce masy. Placuszki bananowe smaż z każdej strony na złoty kolor.
Podawaj z masłem bananowym ETERNO.