Wyszukaj na stronie:

Bananowe placuszki z kaszy jaglanej

29 Czerwca 2017
Bananowe placuszki z kaszy jaglanej
ok. 30min.
Łatwe
śniadanie
4 osoby

Pyszne, zdrowe placuszki z kaszy jaglanej z bananami. Doskonałe na śniadanie i podwieczorek. Do podawania z konfiturami lub syropem klonowym.

Składniki
kasza jaglana - 100g
banany - 2szt.
jajka - 2szt.
mąka - 4 łyżki
olej rzepakowy - do smażenia
Masło bananowe ETERNO - 1 słoiczek
Sposób przygotowania

Kaszę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Gotuj według przepisu na opakowaniu. Wystudź.

Banany obierz, pokrój w cienkie plasterki. Dokładnie rozgnieć przy pomocy widelca. Dodaj kaszę jaglaną, jajka i mąkę. Wszystkie składniki wymieszaj do czasu uzyskania jednolitej konsystencji.

Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po łyżce masy. Placuszki bananowe smaż z każdej strony na złoty kolor.

Podawaj z masłem bananowym ETERNO.

Bananowe placuszki z kaszy jaglanej
Bananowe placuszki z kaszy jaglanej
Bananowe placuszki z kaszy jaglanej
Bananowe placuszki z kaszy jaglanej
Bananowe placuszki z kaszy jaglanej
Bananowe placuszki z kaszy jaglanej

Najnowsze przepisy

Placuszki twarogowe
Placuszki twarogowe
29 Czerwca , 2017
Napar z herbaty i jabłek
Napar z herbaty i jabłek
29 Czerwca , 2017
Wegańska panna cotta
Wegańska panna cotta
29 Czerwca , 2017

Najnowsze aktualności

Audycja Smaki Mazowsza - o Eterno w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Konkurs "Pożegnanie Lata"
Czytaj więcej
II Dzień Cytryn w Słoiku
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies