Wyszukaj na stronie:

Mango lassi

23 Stycznia 2018
Mango lassi
ok. 10min.
Bardzo łatwe
Napój
4 osoby

Orzeźwiający koktajl z mango, jogurtu i wody i jest tradycyjnym napojem indyjskim. Doskonały z przyprawami!

Składniki
MANGO - 1 duże, dojrzałe
Mango z żurawiną ETERNO - 1 łyżka, +parę owoców ze słoika do przybrania gotowego koktajlu
GĘSTY JOGURT - 1 szklanka (np. grecki, bałkański...)
WODA MINERALNA - 1/2 szklanki, mocno schłodzona, opcjonalnie parę kostek lodu
przyprawy - opcjonalnie według swojego uznania

Sposób przygotowania

Obrane mango pokroić w grubą kostkę i włożyć do blendera. Dodać resztę składników: jogurt, wodę, syrop. Zmiksować bardzo dokładnie na gładki mus!

Podawać w szklankach, na wierzchu ułożyć parę plasterków mango i żurawiny ze słoiczka.

Wskazówki

Najlepiej smakuje mocno schłodzone, można dodać do blendowania trochę mniej wody a za to parę kostek lodu!

Wybieraj owoce bardzo dojrzałe, nie obieraj przy samej pestce, bo będzie miało za dużo włókien.

Bardzo dobrze smakuje z ostrym curry lub szczyptą zmielonego kardamonu.

Do smaku możesz dodawać także inne syropy ETERNO, dobrym wyborem będzie np.: Syrop Korzenny lub Limonka z Miętą! Mango z kwiatem czarnego bzu - idealne!

Wypróbuj inne, ulubione przyprawy, według własnej fantazji kulinarnej!

Mango lassi
Mango lassi

Najnowsze przepisy

Pieczone bakłażany z chrupiącą cieciorką
Pieczone bakłażany z chrupiącą cieciorką
23 Stycznia , 2018
Tarta z konfiturą malinowo - pigwową
Tarta z konfiturą malinowo - pigwową
23 Stycznia , 2018
Eton mess z krem na bazie syropu z kwiatów czarnego bzu
Eton mess z krem na bazie syropu z kwiatów czarnego bzu
23 Stycznia , 2018

Najnowsze aktualności

Patriotyzm konsumencki - wywiad
Czytaj więcej
AGRO POLSKA
Czytaj więcej
Toffeta w wersji EKO
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies