Szukasz pomysłu na obiad gotowy w 30 minut? To masz! Pyszne wege danie.
Pieczarki 6szt Cukinia żółta mała 1 szt Cebula 1 szt Czosnek 3 ząbki Mleko kokosowe 200ml Czerwone curry 1 łyżeczka Sól pieprz Ryż biały 100g |
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulę kroimy w pióra i przesmażamy na patelni, pieczarki kroimy w ósemki, a cukinię w kostkę i dodajemy do cebuli. Podlewamy odrobiną zalewy ze słoiczka Toffety.
Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz pastę curry chwilę smażymy i dodajemy pozostałą zawartość słoiczka oprócz zalewy.
Smażymy i podlewamy mlekiem kokosowym, doprawiamy do smaku.
Serwujemy z ryżem
Smacznego!
Wykorzystaj przyprawy ze słoika z Toffety. W trakcie smażenia warzyw wyjmij je ze słoiczka łyżką, niespecjalnie odsączając zalewę.