Wyszukaj na stronie:

Curry z tofu, pieczarkami, cukinią i mlekiem kokosowym

07 Października 2021
Curry z tofu, pieczarkami, cukinią i mlekiem kokosowym
30 minut
Łatwe
Obiad
2 osoby

Szukasz pomysłu na obiad gotowy w 30 minut? To masz! Pyszne wege danie.

Składniki

Pieczarki 6szt

Cukinia żółta mała 1 szt

Cebula  1 szt

Czosnek 3 ząbki

Mleko kokosowe 200ml

Czerwone curry 1 łyżeczka

Sól pieprz

Ryż biały  100g

Toffeta - tofu w zalewie z przyprawami

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Cebulę kroimy w pióra i przesmażamy na patelni, pieczarki kroimy w ósemki, a cukinię w kostkę i dodajemy do cebuli. Podlewamy odrobiną zalewy ze słoiczka Toffety.

Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz pastę curry chwilę smażymy i dodajemy pozostałą zawartość słoiczka oprócz zalewy.

Smażymy i podlewamy mlekiem kokosowym, doprawiamy do smaku.

Serwujemy z ryżem

Smacznego!

Wskazówki

Wykorzystaj przyprawy ze słoika z Toffety. W trakcie smażenia warzyw wyjmij je ze słoiczka łyżką, niespecjalnie odsączając zalewę.

Curry z tofu, pieczarkami, cukinią i mlekiem kokosowym
Curry z tofu, pieczarkami, cukinią i mlekiem kokosowym
Curry z tofu, pieczarkami, cukinią i mlekiem kokosowym

Najnowsze przepisy

Jaglanka dyniowa z konfiturą figą z makiem
Jaglanka dyniowa z konfiturą figą z makiem
07 Października , 2021
Domowy budyń waniliowy
Domowy budyń waniliowy
07 Października , 2021
Romantyczna herbata mrożona
Romantyczna herbata mrożona
07 Października , 2021

Najnowsze aktualności

Regulamin konkursu pt.: Stwórz własny zestaw
Czytaj więcej
Wywiad w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Targi Natura Food 2022
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies