Data: 7 października 2021
Curry z tofu, pieczarkami, cukinią i mlekiem kokosowym
Data: 7 października 2021
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Szukasz pomysłu na obiad gotowy w 30 minut? To masz! Pyszne wege danie.

30 minut
Łatwe
Obiad
2 osoby

Szukasz pomysłu na obiad gotowy w 30 minut? To masz! Pyszne wege danie.

Składniki

Pieczarki 6szt

Cukinia żółta mała 1 szt

Cebula  1 szt

Czosnek 3 ząbki

Mleko kokosowe 200ml

Czerwone curry 1 łyżeczka

Sól pieprz

Ryż biały  100g

Toffeta - tofu w zalewie z przyprawami

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Cebulę kroimy w pióra i przesmażamy na patelni, pieczarki kroimy w ósemki, a cukinię w kostkę i dodajemy do cebuli. Podlewamy odrobiną zalewy ze słoiczka Toffety.

Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz pastę curry chwilę smażymy i dodajemy pozostałą zawartość słoiczka oprócz zalewy.

Smażymy i podlewamy mlekiem kokosowym, doprawiamy do smaku.

Serwujemy z ryżem

Smacznego!

Wskazówki

Wykorzystaj przyprawy ze słoika z Toffety. W trakcie smażenia warzyw wyjmij je ze słoiczka łyżką, niespecjalnie odsączając zalewę.

Loading...