Omlet z konfiturą malinową z migdałami
Przygotuj puszysty omlet i zabierz w śniadaniówce do pracy i daj dzieciaczkom do szkoły.
Przygotuj puszysty omlet i zabierz w śniadaniówce do pracy i daj dzieciaczkom do szkoły.
Składniki
3 jaja Łyżka mąki orkiszowej 2 łyżki mleka Masło klarowane |
Sposób przygotowania
Oddzielamy białka od żółtek.
Białka ubijamy na sztywną pianą z dodatkiem szczypty soli.
W osobnym naczyniu mieszamy mąkę, żółtka oraz mleko. Łączymy masę z pianę.
Na mocno podgrzanej patelni wykładamy łyżkę masła klarowanego, kiedy się rozpuści wylewamy masę i smażymy około 2 minut z każdej strony.
Na gotowy omlet wykładamy konfiturę malinową z migdałami, zawijamy i kroimy omlet na 3 części.
Smacznego!
Wskazówki
Do posmarowania omletu polecamy też inne konfiturki 40g, np. truskawkową z migdałami lub pomarańczową.