Wyszukaj na stronie:

Pierogi z serem i syropem wiśniowym

16 Maja 2022
Pierogi z serem i syropem wiśniowym
45 minut
Średnie
Obiad
4 osoby

Tradycyjne, polskie, pyszne danie. Przypomnij sobie smak dzieciństwa.

Składniki

2 szklanki mąki pszennej

Biały ser półtłusty

1 łyżka cukry

1 łyżeczka cukru waniliowego

1 łyżka oleju

Syrop wiśniowy

Sposób przygotowania

Ser rozgniatamy z cukrem oraz cukrem waniliowym.

Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy stopniowo 1 szklankę gorącej wody .

Zagniatamy ciasto tak aby było jędrne.

Rozwałkowujemy ciasto i wycinamy koła szklanką.

Na każde kółko wykładamy łyżeczkę sera, zwilżamy brzegi wodą i zlepiamy pierogi.

Gotujemy w wodzie z odrobiną oleju, 2-3 minuty  po tym jak pierogi wypłyną na wierzch. 

Podajemy z syropem wiśniowym.

Smacznego!

Wskazówki

Do pierogów możesz użyć innych syropów- polecamy zwłaszcza smaki malinowe.

Dla podkręcenia smaku odrobinę syropu możemy również dodać do farszu.

Pierogi z serem i syropem wiśniowym
Pierogi z serem i syropem wiśniowym
Pierogi z serem i syropem wiśniowym

Najnowsze przepisy

Jaglanka dyniowa z konfiturą figą z makiem
Jaglanka dyniowa z konfiturą figą z makiem
16 Maja , 2022
Domowy budyń waniliowy
Domowy budyń waniliowy
16 Maja , 2022
Romantyczna herbata mrożona
Romantyczna herbata mrożona
16 Maja , 2022

Najnowsze aktualności

Regulamin konkursu pt.: Stwórz własny zestaw
Czytaj więcej
Wywiad w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Targi Natura Food 2022
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies