Kanapka z Pastrami i Jamonezem
Data: 14 września 2021
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Data: 14 września 2021
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Kanapka do zabrania ze sobą jako przekąska w szkole czy pracy
10 minut
łatwe
Przekąska
1 osoba
Kanapka do zabrania ze sobą jako przekąska w szkole czy pracy.
Składniki
Ciabata 2szt Jamonez 4 łyżki Sałata 2 liście Pomidor 1szt Pastrami 100 g Rzodkiewka 4szt |
Sposób przygotowania
Ciabatę przekrawamy na pół wzdłuż i obie połówki smarujemy jamonezem.
Następnie na jednej z nich układamy liść sałaty plastry pomidora i pastrami oraz cienko pokrojoną rzodkiewkę.
Przykrywamy drugą częścią ciabaty.
Smacznego!
Wskazówki
W wersji wegańskiej zamiast pastrami wykorzystaj pieczony plaster cukinii czy bakłażana.
Jeśli przygotowujesz kanapkę do zjedzenia w domu polecamy podpiec ciabatę w piekarniku.