Wyszukaj na stronie:

Domowe nachos

03 Sierpnia 2020
Domowe nachos
50 minut
średnie
przekąska
4 osoby

Oto przepis, który przyda się na każdą, domową imprezę! 😊
Przepis na nachos jest bardzo prosty i wykonasz je naprawdę w oka mgnieniu! To także świetny pomysł na wspólne kucharzenie z milusińskimi! 🙃
Skuś się, aby zrobić je w domu. Nachos można bardzo łatwo kupić właściwie w każdym sklepie, jednak pamiętaj, że większość z nich zawiera w swoim składzie mnóstwo substancji konserwujących, polepszaczy smaku i sztucznych barwników. 🙄
Podaj je koniecznie z naszą salsą paprykową, która idealnie do nich pasuje. 🧡🧡🧡


Składniki

200 gramów mąki kukurydzianej

100 gramów mąki pszennej

1 płaska łyżeczka soli

2 łyżki stołowe oleju

ciepła woda

ulubione przyprawy

2 litry oleju (do smażenia)

 
Sposób przygotowania

Wlej olej do garnka i rozgrzej.

Obie mąki przesiej do miski, dodaj sól, olej i przyprawy, wymieszaj wszystkie składniki, następnie dolej do nich ciepłą wodę i wyrób ciasto. Ilość dodanej wody zależy od konsystencji ciasta – powinno dać się rozwałkować oraz być jednolite i elastyczne.

Przełóż ciasto na blat oprószony mąką, następnie rozwałkuj je i nakłuj widelcem. Wytnij z niego niewielkie trójkąty.

Trójkąty wrzucaj partiami do gorącego oleju. Gdy będą mieć złoty kolor wyłóż je na ręcznik kuchenny. Jeszcze gorące posypujemy ulubionymi przyprawami.

Domowe nachos zaserwuj z Ognistą salsą paprykową.

Smacznego!

Wskazówki

Naszą ulubioną przyprawą jest słodka lub ostra mielona papryka.
Jeżeli nie chcesz smażyć nachos, spróbuj upiec je w piekarniku. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 10 min.
Jako dodatek koniecznie podaj Salsę paprykową albo Ognistą salsę paprykową!

Domowe nachos
Domowe nachos
Domowe nachos

Produkty, które mogą się przydać

Salsa paprykowa
Wytrawne przetwory
Salsa paprykowa
12.70 PLN
Ognista salsa paprykowa
Wytrawne przetwory
Ognista salsa paprykowa
12.70 PLN

Najnowsze przepisy

Pudding chia z konfiturą truskawkową
Pudding chia z konfiturą truskawkową
03 Sierpnia , 2020
Gruszki pieczone z kaszą jaglaną i syropem pigwowym
Gruszki pieczone z kaszą jaglaną i syropem pigwowym
03 Sierpnia , 2020
Gorąca czekolada z krówkami z Milanówka
Gorąca czekolada z krówkami z Milanówka
03 Sierpnia , 2020

Najnowsze aktualności

Wywiad w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Targi Natura Food 2022
Czytaj więcej
Artykuł pt.: "Zakręcony biznes"
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies