Figa z makiem z pasternakiem
Data: 12 grudnia 2022
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Menu Świąteczne - super przekąska lub dodatek do wędlin

40 minut
łatwe
przekąska
4 osoby

Menu Świąteczne - oryginalna przekąska lub dodatek do dań

Składniki

50 g konfitury figa z makiem

4 korzenie pasternaku

cebula

główka czosnku

Oliwa z oliwek

sól, pieprz, rozmaryn

Sposób przygotowania

Pasternak obieramy i kroimy w słupki.

Pozostałe warzywa dowolnie kroimy.

Warzywa umieszczamy w brytfance i mieszamy z oliwą z oliwek i przyprawami, następnie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180st C na 30 min.

Warzywa podajemy z konfiturą figa z makiem w formie dipu.

Smacznego!

Wskazówki

Pasternak możesz połączyć z innymi warzywami korzeniowymi: marchewką, pietruszką...

Loading...