Wyszukaj na stronie:

Figa z makiem z pasternakiem

12 Grudnia 2022
Figa z makiem z pasternakiem
40 minut
łatwe
przekąska
4 osoby

Menu Świąteczne - oryginalna przekąska lub dodatek do dań

Składniki

50 g konfitury figa z makiem

4 korzenie pasternaku

cebula

główka czosnku

Oliwa z oliwek

sól, pieprz, rozmaryn

Sposób przygotowania

Pasternak obieramy i kroimy w słupki.

Pozostałe warzywa dowolnie kroimy.

Warzywa umieszczamy w brytfance i mieszamy z oliwą z oliwek i przyprawami, następnie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180st C na 30 min.

Warzywa podajemy z konfiturą figa z makiem w formie dipu.

Smacznego!

Wskazówki

Pasternak możesz połączyć z innymi warzywami korzeniowymi: marchewką, pietruszką...

Figa z makiem z pasternakiem
Figa z makiem z pasternakiem
Figa z makiem z pasternakiem

Produkty, które mogą się przydać

Konfitura figowa z makiem - o obniżonej zawartości cukru
Konfitury
Konfitura figowa z makiem - o obniżonej zawartości cukru
15.10 PLN

Najnowsze przepisy

Gruszki pieczone z kaszą jaglaną i syropem pigwowym
Gruszki pieczone z kaszą jaglaną i syropem pigwowym
12 Grudnia , 2022
Gorąca czekolada z krówkami z Milanówka
Gorąca czekolada z krówkami z Milanówka
12 Grudnia , 2022
Herbata z cytrynkami z miodem i goździkami
Herbata z cytrynkami z miodem i goździkami
12 Grudnia , 2022

Najnowsze aktualności

Wywiad w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Targi Natura Food 2022
Czytaj więcej
Artykuł pt.: "Zakręcony biznes"
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies