Figa z makiem z pasternakiem
Data: 12 grudnia 2022
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Menu Świąteczne - super przekąska lub dodatek do wędlin

Składniki

  • 50 g konfitury figa z makiem
  • 4 korzenie pasternaku
  • cebula
  • główka czosnku
  • Oliwa z oliwek
  • sól, pieprz, rozmaryn

Sposób przygotowania

Pasternak obieramy i kroimy w słupki.

Pozostałe warzywa dowolnie kroimy.

Warzywa umieszczamy w brytfance i mieszamy z oliwą z oliwek i przyprawami, następnie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180st C na 30 min.

Warzywa podajemy z konfiturą figa z makiem w formie dipu.

Smacznego!

Wskazówki

Pasternak możesz połączyć z innymi warzywami korzeniowymi: marchewką, pietruszką...

Figa z makiem z pasternakiem
Figa z makiem z pasternakiem
Figa z makiem z pasternakiem
Loading...