Świąteczne kakao z syropem o smaku piernikowym i piankami
Menu Świąteczne - w oczekiwaniu na Mikołaja przygotuj dzieciaczkom odświętne kakao z piankami
Menu Świąteczne - w oczekiwaniu na Mikołaja, przygotuj dzieciaczkom odświętne kakao z piankami
Składniki
Mleko krowie lub roślinne 500ml Kakao naturalne 2 łyżeczki Syrop o smaku piernikowym 30 ml Bita śmietana Pianki marshmallow |
Sposób przygotowania
Mleko podgrzewamy w rondelku.
W tym czasie do kubka dodajemy naturalne kakao i rozcieramy je łyżką, a następnie wypełniamy mlekiem do połowy kubka.
Mieszamy energicznie do uzyskania jednolitej konsystencji. Kakao z kubka przelewamy do rondelka z mlekiem i podgrzewamy na minimalnej mocy.
Czekamy, aż kakao się zaparzy.
Napój przelewamy do kubków i dodajemy po 15 ml syropu o smaku piernikowym.
Ozdabiamy bitą śmietaną i piankami.
Smacznego!
Wskazówki
Smacznym dodatkiem będzie także syrop o smaku migdałowo-czekoladowym lub cynamonowo-karmelowym.