Wyszukaj na stronie:

Muffiny z sokiem z pigwowca

06 Kwietnia 2023
Muffiny z sokiem z pigwowca
40 minut
łatwe
deser
4 osoby

Idealne połączenie słodkich muffinek przełamane kwaskowatością soku z pigwowca oraz wzbogacone smakiem prażonych pistacji.

Składniki

300 g mąki

3 jajka

Pół szklanki cukru

25 ml soku z pigwowca

15 ml soku z cytryny

Otarta skórka z cytryny

250 ml gęstego jogurtu

125 g masła

Garść pistacji

Łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania

Do przygotowania babeczek potrzebujemy dwóch misek.

W pierwszej z nich umieszczamy suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia.

Następnie w rondelku rozpuszczamy masło.

Do drugiego naczynia rozbijamy jajka, które ubijamy. Następnie dodajemy gęsty jogurt, rozpuszczone masło, sok z pigwy i cytryny i otartą skórkę.

Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej masy. Pod koniec mieszania dodajemy orzechy.

Formę na muffiny wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem.

Pieczemy około 20 min w temperaturze 180 st. C

Smacznego!

Wskazówki

Do babeczek można użyć innych ulubionych orzechów.

Muffiny z sokiem z pigwowca
Muffiny z sokiem z pigwowca
Muffiny z sokiem z pigwowca

Produkty, które mogą się przydać

Sok z pigwowca
Soki naturalne
Sok z pigwowca
13.30 PLN

Najnowsze przepisy

Placuszki twarogowe
Placuszki twarogowe
06 Kwietnia , 2023
Napar z herbaty i jabłek
Napar z herbaty i jabłek
06 Kwietnia , 2023
Wegańska panna cotta
Wegańska panna cotta
06 Kwietnia , 2023

Najnowsze aktualności

Audycja Smaki Mazowsza - o Eterno w Radio Warszawa
Czytaj więcej
Konkurs "Pożegnanie Lata"
Czytaj więcej
II Dzień Cytryn w Słoiku
Czytaj więcej

Znajdź nas:

Newsletter

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się już dziś!

Ta strona internetowa chroni twoją prywatność poprzez przestrzeganie EU General Data Protection Regulation (RODO). Nie wykorzystamy Twoich danych w żadnym celu, na który nie wyrażasz zgody. Prosimy o zgodę na korzystanie z anonimowych danych, aby poprawić jakość korzystania z naszej witryny. Polityka cookies