Data: 21 października 2021
Kategoria: Aktualności
ETERNO w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
Data: 21 października 2021
Kategoria: Aktualności



W październiku kolejne przetwory ETERNO zostały dodane do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze. Szukaj niebieskiego logo na lokalnych przetworach!

W październiku kolejne przetwory ETERNO zostały dodane do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze. Szukaj niebieskiego logo na lokalnych przetworach!
Przypomnijmy co to oznacza? Ponieważ jesteśmy związani z Mazowszem, chętnie wykorzystujemy surowce z naszego rejonu. Tak powstały wyjątkowe przetwory, które są wytworzone tylko i wyłącznie z mazowieckich składników. To znaczy, że wkładamy duży wysiłek w pozyskiwanie lokalnych, dobrych, sprawdzonych surowców, a to z kolei procentuje w postaci niepowtarzalnego smaku i jakości naszych produktów. 

Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich informuje, że decyzją Zarządu Województwa Mazowieckiego z dnia 11 października 2021r. wniosek o wpisanie do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze kolejnych produktów firmy ETERNO został rozpatrzony pozytywnie.

Tym samym kolejny produkt ETERNO może być promowany logotypem Dziedzictwo Kulinarne Mazowsza:

Konfitura malinowo-pigwowa, Konfitura Truskawki z Morwą, Syrop Malinowy z Miodem 200ml, Syrop Malinowy z Miodem 500ml, Syrop pigwowy 200ml,  Syrop pigwowy 500ml

Więcej informacji możesz znaleźć na stronie Mazovii oraz na stronie europejskiego przewodnika po regionalnych potrawach i tradycjach kulinarnych - Culinary Heritage .

Czujemy się zobowiązani i dołożymy wszelkich starań, żeby godnie reprezentować i przyczyniać się promowania wyjątkowej, regionalnej żywności Województwa Mazowieckiego.

Loading...