Kokosowe kulki z dodatkiem egzotycznego kremu
Data: 16 czerwca 2020
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Kokosowe kulki z dodatkiem egzotycznego kremu bananowego z ananasem i kokosem

Składniki

  • 2 białka
  • 50 g oleju kokosowego
  • 0,5 szklanki cukru
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 4-5 łyżek egzotycznego kremu bananowego
  • szczypta soli
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżeczki skrobii ziemniaczanej
 

Sposób przygotowania

Rozpuścić olej kokosowy, dodać cukier- mieszając rozpuścić.

Wmieszać wiórki i mleko. Odstawić do wystudzenia.

Do przestudzonej masy dodać krem bananowy - wymieszać.

Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Dodać skrobię.

Pianę z białek dodawać partiami do masy kokosowej mieszając delikatnie.

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, grzanie góra- dół. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

Wilgotnymi dłońmi formować z masy kulki, układać je na blaszce. Piec ok 20-25 min. Wystudzić.

Smacznego!

Wskazówki

Deser możesz modyfikować dodając konfitury Eterno.
Do deseru podaj herbatę lub lemoniadę z cytrynkami Eterno.

Kokosowe kulki z dodatkiem egzotycznego kremu
Kokosowe kulki z dodatkiem egzotycznego kremu
Kokosowe kulki z dodatkiem egzotycznego kremu
Loading...