Kokosowe kulki z dodatkiem egzotycznego kremu

Kokosowe kulki z dodatkiem egzotycznego kremu bananowego z ananasem i kokosem
Składniki
|
|
Sposób przygotowania
Rozpuścić olej kokosowy, dodać cukier- mieszając rozpuścić.
Wmieszać wiórki i mleko. Odstawić do wystudzenia.
Do przestudzonej masy dodać krem bananowy - wymieszać.
Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Dodać skrobię.
Pianę z białek dodawać partiami do masy kokosowej mieszając delikatnie.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, grzanie góra- dół. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Wilgotnymi dłońmi formować z masy kulki, układać je na blaszce. Piec ok 20-25 min. Wystudzić.
Smacznego!
Wskazówki
Deser możesz modyfikować dodając konfitury. Np. konfiturę truskawkową o obniżonej zawartości cukru.
Do deseru podaj herbatę lub lemoniadę z cytrynami w syropie.


