Aperol Spritz z pomarańczami w syropie
Data: 17 lipca 2020
Kategoria: Kuchenne inspiracje



Aperol Spritz to najpopularniejszy włoski drink, podawany jako aperitivo, czyli napój rozpoczynający posiłek...

Składniki

  • 3 porcje Prosecco (120 ml)
  • 2 porcje Aperola (80 ml)
  • 1 porcję wody gazowanej (40 ml)
  • Pomarańcze w syropie
  • Lód

Sposób przygotowania

Przygotowanie tego kultowego drinka jest bardzo proste. Wystarczy zachować tylko odpowiednie proporcje. Do kieliszka wypełnionego lodem wlewamy kolejno składniki: Prosecco, Aperol, woda gazowana.

Do drinka należy także dodać 1,2 plasterki pomarańczy – i tu doskonale sprawdzą się nasze pomarańcze w syropie!

Wystarczy jedynie wyjąć je ze słoiczka – bez konieczności ich wcześniejszego przygotowania do spożycia, czyli mozolnego mycia i szczotkowania skórki aby pozbyć się z niej niebezpiecznych dla zdrowia substancji konserwujących – bo zrobiliśmy to za Ciebie! Proponujemy tylko oddać się błogiej przyjemności!

Smacznego!

Wskazówki

Do kieliszka wypełnionego lodem wlewamy kolejno składniki, drinka możesz zrobić jako jedną porcję w kielichu lub zwielokrotnić ilość składników i przyrządzić w dzbanku.

Loading...