Makaron wigilijny
Data: 23 grudnia 2020
Kategoria:
Kuchenne inspiracje

Data: 23 grudnia 2020
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Nowoczesne wydanie tradycyjnego wigilijnego makaronu z dodatkiem syropu piernikowego. Wesołych i smacznych Świąt!
90 minut
Łatwe
Deser
4 osoby
Nowoczesne wydanie wigilijnego makaronu z dodatkiem syropu o smaku piernikowym.
Składniki
250 g makaronu 100 g maku 100 g orzechów 100 g bakalii 150 ml mleka 50 g (można więcej) Syrop o smaku piernikowym |
Sposób przygotowania
Zmielony mak zalej mlekiem i sparz przez 1 godzinę.
Ugotuj makaron, połącz go z makiem, bakaliami oraz orzechami, na koniec dodaj Syrop o smaku piernikowym.
Świąteczny makaron z makiem gotowy!
Wesołych Świąt!
Smacznego!
Wskazówki
Polecamy wypróbować ten przepis również z innymi syropami.