Makaron wigilijny
Data: 23 grudnia 2020
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Nowoczesne wydanie tradycyjnego wigilijnego makaronu z dodatkiem syropu piernikowego. Wesołych i smacznych Świąt!

90 minut
Łatwe
Deser
4 osoby

Nowoczesne wydanie wigilijnego makaronu z dodatkiem syropu piernikowego.



Składniki

250 g makaronu 

100 g maku

100 g orzechów

100 g bakalii

150 ml mleka

50 g (można więcej) Syropu piernikowego

Sposób przygotowania

Zmielony mak zalej mlekiem i sparz przez 1 godzinę.

Ugotuj makaron, połącz go z makiem, bakaliami oraz orzechami, na koniec dodaj Syrop piernikowy.

Świąteczny makaron z makiem gotowy!

Wesołych Świąt!

Smacznego!

Wskazówki

Polecamy wypróbować ten przepis również z innymi syropami, zwłaszcza z syropem korzennym i o smaku szarlotki.

Loading...