Kawa Espresso Siciliano parzona na zimno
Data: 10 sierpnia 2021
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Orzeźwiająca kawa na upały. Cold Brew - czyli nieziemsko esencjonalna kawa parzona na zimno.

10 minut + czas chłodzenia
łatwe
Napój
2 osoby

Orzeźwiająca kawa na upały. Cold Brew - czyli kawa parzona na zimno. Robi się praktycznie sama, potrzeba tylko chwila cierpliwości, ale bogaty smak i aromat rekompensuje czekanie.

Składniki

Kawa Espresso Siciliano w torebce

Listki świeżej mięty

Sposób przygotowania

Do szklanego dzbanka wsypujemy 4 łyżki kawy następnie zalewamy 1 litrem zimnej wody. Parzymy w około 12-15 godzin.

Podajemy z listkami świeżej mięty oraz lodem.

Smacznego!

Wskazówki

Dla wzmocnienia smaku dodaj jeden z syropów do kawy, np. syrop o smaku piernikowym lub syrop o smaku migdałowo - czekoladowym.

Loading...