Kawa Espresso Siciliano parzona na zimno
Data: 10 sierpnia 2021
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Data: 10 sierpnia 2021
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Orzeźwiająca kawa na upały. Cold Brew - czyli nieziemsko esencjonalna kawa parzona na zimno.
10 minut + czas chłodzenia
łatwe
Napój
2 osoby
Orzeźwiająca kawa na upały. Cold Brew - czyli kawa parzona na zimno. Robi się praktycznie sama, potrzeba tylko chwila cierpliwości, ale bogaty smak i aromat rekompensuje czekanie.
Składniki
Kawa Espresso Siciliano w torebce Listki świeżej mięty |
Sposób przygotowania
Do szklanego dzbanka wsypujemy 4 łyżki kawy następnie zalewamy 1 litrem zimnej wody. Parzymy w około 12-15 godzin.
Podajemy z listkami świeżej mięty oraz lodem.
Smacznego!
Wskazówki
Dla wzmocnienia smaku dodaj jeden z syropów do kawy, np. syrop o smaku piernikowym lub syrop o smaku migdałowo - czekoladowym.