Kawa w kostkach lodu
Zaskakujące wykorzystanie kawy. Dzięki aromatycznym kostkom, dodajesz tylko mleko i letni, chłodzący napój gotowy!
Orzeźwiająca kawa na upały. Cold Brew - czyli kawa parzona na zimno. Robi się praktycznie sama, potrzeba tylko chwila cierpliwości, ale bogaty smak i aromat rekompensuje czekanie.
Składniki
Kawa Espresso Siciliano w torebce Ulubione mleko roślinne np. Owsiane Cytryna Ulubiony syrop - np. syrop imbirowy |
Sposób przygotowania
Kawę parzymy w ulubiony sposób. Chłodny napój przelewamy do formy na lód i chłodzimy minimum 12 godzin w zamrażarce.
Zamrożoną kawę podajemy z mlekiem owsianym i plasterkami cytryny.
Alternatywą jest również podanie kostek kawy z wodą mineralną i ulubionym syropem Eterno.
Podajemy z listkami świeżej mięty oraz lodem.
Smacznego!
Wskazówki
Dla wzmocnienia smaku dodaj jeden z syropów do kawy, np. syrop o smaku piernikowym lub syrop o smaku migdałowo - czekoladowy.