Kawa w kostkach lodu
Data: 16 sierpnia 2021
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Zaskakujące wykorzystanie kawy. Dzięki aromatycznym kostkom, dodajesz tylko mleko i letni, chłodzący napój gotowy!

20 minut
łatwe
Napój
2 osoby

Orzeźwiająca kawa na upały. Cold Brew - czyli kawa parzona na zimno. Robi się praktycznie sama, potrzeba tylko chwila cierpliwości, ale bogaty smak i aromat rekompensuje czekanie.

Składniki

Kawa Espresso Siciliano w torebce

Ulubione mleko roślinne np. Owsiane

Cytryna

Ulubiony syrop - np. syrop imbirowy

Sposób przygotowania

Kawę parzymy w ulubiony sposób. Chłodny napój przelewamy do formy na lód i chłodzimy minimum 12 godzin w zamrażarce.

Zamrożoną kawę podajemy z mlekiem owsianym i plasterkami cytryny.

Alternatywą jest również podanie kostek kawy z wodą mineralną  i ulubionym syropem Eterno. 

Podajemy z listkami świeżej mięty oraz lodem.

Smacznego!

Wskazówki

Dla wzmocnienia smaku dodaj jeden z syropów do kawy, np. syrop o smaku piernikowym lub syrop o smaku  migdałowo - czekoladowy.

Loading...