Roślinna latte z bezikami
Data: 18 sierpnia 2021
Kategoria: Kuchenne inspiracje

Idealny deser na letni podwieczorek. Zaskocz nim swoich przyjaciół.

10 minut
łatwe
Napój
2 osoby

Idealny deser na letni podwieczorek. Zaskocz nim swoich przyjaciół.

Składniki

Kawa Espresso Siciliano

1 szklanka mleka roślinnego np. Kokosowe Barista

Garść drobnych bezików

2 łyżeczki miodu lub syropu do kawy Eterno

Sposób przygotowania

Kawę parzymy ulubioną metodą.

Mleko kokosowe lekko podgrzewamy i ubijamy.

Do wysokich naczyń wlewamy ubite mleko i powoli dodajemy kawę.

 Dekorujemy dużą ilością bezików i polewamy miodem.

Smacznego!

Wskazówki

Zamiast miodu użyj jeden z syropów do kawy, np. piernikowy lub migdałowo - czekoladowy.

Loading...