Roślinna latte z bezikami
Data: 18 sierpnia 2021
Kategoria:
Kuchenne inspiracje

Data: 18 sierpnia 2021
Kategoria:
Kuchenne inspiracje
Idealny deser na letni podwieczorek. Zaskocz nim swoich przyjaciół.
10 minut
łatwe
Napój
2 osoby
Idealny deser na letni podwieczorek. Zaskocz nim swoich przyjaciół.
Składniki
Kawa Espresso Siciliano w torebce 1 szklanka mleka roślinnego np. Kokosowe Barista Garść drobnych bezików 2 łyżeczki miodu wielokwiatowego lub syropu do kawy Eterno |
Sposób przygotowania
Kawę parzymy ulubioną metodą.
Mleko kokosowe lekko podgrzewamy i ubijamy.
Do wysokich naczyń wlewamy ubite mleko i powoli dodajemy kawę.
Dekorujemy dużą ilością bezików i polewamy miodem wielokwiatowym.
Smacznego!
Wskazówki
Zamiast miodu użyj jeden z syropów do kawy, np. syrop o smaku piernikowym lub syrop o smaku migdałowo - czekoladowym.